Во торби на туристи пронајдени 22 килограми песок и школки од плажите на Сардинија

Сподели со своите пријатели

Италијанските цариници пронајдоа 22 килограми украден песок и школки од Сардинија во туристички торби, соопштија извори во вторникот, поради континуираната активност на ловците на сувенири од песок од италијанскиот остров.

Loading...

Цариниците и чуварите кои работеа на аеродромот во Алгеро пронајдоа 10 килограми песок, седум килограми чакал и пет гранати земени од иконите плажи на северот на островот помеѓу 15 и 30 јули.

Меѓу туристите кои го напуштија аеродромот Ривиера дел Корало имаа Романци, Полјаци, Швеѓани, Шпанци, Срби и Италијанци, соопштија официјални лица.

Изрекувани се казни од 500 до 3.000 евра, како и одземање на нелегално стекнат песок и друг крајбрежен материјал.