Во Србија во пораст бројот на заболени и бројот на починати

Сподели со своите пријатели

Во последните 24 часа биле потврдени 5.774 нови случаи на коронавирус кај 16.938 лица во Србија, а 28 лица починале.

Според новите податоци на Министерството за здравство на Србија, има 209 пациенти на респиратори.

Loading...

Вкупно 116.125 лица се заразени во Србија од почетокот на епидемијата, од кои 1.168 починале.

Процентот на смртност е 1,33 отсто.

Сања Костовска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *