Во Србија се одржа деветиот „Фиќо фест” (фото)

Сподели со своите пријатели

Под покровителство на градо Јагодина се оддржа деветтиот „Фиќо-фест”, на кој учествуваа околу 60 возила,  на кои ја означија авто-индустрија на Југославија во минатиот век.

Тие доаѓаат од различни градови, во различни бои, од Белград, Крагуевац, Сомбор, Чачак, Јагодина, Аранѓеловац, Лесковац, Врање, Деспотовац, сите во возна состојба.

 

Loading...

Festival-fica-f4

 

Со врати кои се отвораат од предната страна – на првата серија на „фиќо”, „фиќо” со промените во споствена режија, спортско „фиќо” и „фиќо” кабриолет.

“Здружението на љубителите на ФИЌО”, организирало и дефиле на југословенскиот љубимец низ градот Јагодина.

Голем број на „Застава 750″ и  „Застава 850″ паркирани во два реда, полирани и елегантни, го привлекле вниманието на многуте  случајни минувачи од сите возрасти, но особено на оние од периодот на “национална класа”.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.