Во Соколана се одржа Атлетски митинг по повод 11-ти октомври

Сподели со своите пријатели

По повод одбележување на 11-ти октомври Ден на македонското револуционерно востание, во празничен дух, денеска атлетичарите учествуваа на Атлетскиот митинг „Куманово 2015“.

Loading...

 

[huge_it_gallery id=”220″]

 

Организатор на манифестацијата беше Атлетскиот клуб Куманово и Општинскиот сојуз на спортови, а истата се одржа на атлетските трим стази во спортскиот локалитет Соколана.

Во рамките на одбележување на празникот денеска ќе се одржи и Женски одбојкарски турнир „Куманово 2015“ во организација на ОК „Куманово“ и сојузот на спортови на градот.

Натпреварот ќе се одржи во Спортската сала на СОУ „Перо Наков“, а е дел од богатата програма со која градот ќе ја одбележи годишнината од револуционерното востание.

 

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.