Во САД за Божиќ трошат повеќе струја отколку цели држави за една година

Сподели со своите пријатели

Со светлечката декорација за Божиќ, Американците пторошат повеќе струја отколку некои држави за цела година, открива извештајот на американскиот Центар за глобален развој.

Имено, украсите на елките, во куќите и дворовите и јавните места, Американците ги чина 6,63 милијарди киловат часови струја или 0,2% од гоишрната електрична потрошувачка во САД.

Само за споредба, Салвадор за една година троши 5,35 милијарди киловат часови, Етиопија 5,3 милијарди, а Танзанија 4,8 милијарди.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.