Во пресрет на летната сезона во Црна Гора без ПЦР тест

Сподели со своите пријатели

Во пресрет на летната туристичка сезона, Владата на Црна Гора објави список на земји чии граѓани имаат дозвола да влезат во земјата без негативен тест за ПЦР на КОВИД-19.

Loading...

На туристите од земјите од Западен Балкан и земјите од Источниот блок им е дозволено да влезат без претходно тестирање.

На туристите од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Северна Македонија, Косово и Албанија им е дозволено да влезат во Црна Гора без тест и без потврда за имунизација.

Меѓу земјите за кои не се бара да бидат проверени се земјите од Источниот блок – Русија, Белорусија и Украина.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *