Во последните 100 години Бермудскиот триаголник „проголтал“ најмалку 1.000 луѓе

Сподели со своите пријатели

Областа во форма на триаголник се наоѓа во северниот дел од Атлантскиот океан, од Бермудските острови до Мајами. Стотици луѓе и бројни чамци, бродови и авони исчезнале на оваа место.

Loading...

Причините за овие исчезнувања варираат од научните па се до оние митските, но ви ги пренесуваме деветте најшокантни податоци за Бермудскиот триаголник.

1

  1. Триаголникот не е фиксиран и неговите ефекти можат да се почувствуваат и надвор од самиот триаголник.
  2. Луѓето доживеале електронсла магла во триаголник, кој може да биде и тунел за патување низ времето. Пилотот Брус Гернон тврди дека изгубил 28 минути по летот низ облак-тунелот. Авионот исчезнал од радарот, само за да се појави во Мајами.
  3. Кога некој авион или брод исчезнат во триаголникот, неговите остатоци не се пронаоѓаат. Причината за тоа е сепак тоа што Голфската струја тече во близина на триаголникот и така бргу се решава од остатоците.
  4. Најмалку 1.000 живеоти се исчезнати во последните 100 години. Во просек, четири летала и 20 бродови исчезнуваат секоја година.
  5. Во самиот Бермудски триаголник, Владата на САД има AUTEC, систем кој служи за подводно тестирање на Атлантикот и развојот, кој се наоѓа на островот Адрос на Бахамите. Тука американската морнарица ги тестира своите подморници, сонарот и другото оружје. Меѓутоа, многумина го делат мислењето дека тука се случува нешто повеќе од само тестирање.
  6. Исчезнувањата главо се прешошуваат на НЛО и вонзјеманската активност, градот Атлантида е изгубен во триаголникот и разни други технички, природни и географски причини.
  7. Една од најголемите и најпознатите американски воени загуби се случиле во 1945 година кога пет бомбардери на американската морнарица летале од Фор Лодердејл, Флорида кон островот Бимини. Во мисијата учествувале 14 луѓе. По околу 90 минути, радио оператерите добиле сигнал дека компасот не работи. По тоа комуникациајта била изгубена, а бомбардерите никогаш не се пронајдени. Три авиони кои заминале да ги бараат исто така исчезнале.
  8. Првата личност која пишувала за Бермудскиот триаголник бил кристофер Колумбо. Тој во својот дневник напишал дека додека бил во триаголникот, компасот на бродот престанал да работи и тој видел огнена топка на небото.
  9. Бермудскиот триаголник е едно од ретките места во светот каде компасот не покажува кон север и тоа е причина зошто се прави конвузија и зошто толку авиони и бродови го губат курсот во триаголникот.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.