Во понедленик навечер терестичка дезинсекција во Општина Ранковце

Сподели со своите пријатели

На ден 20.06.2015 година, односно во вечерните часови во понеделник кон вторник вторник, зпаочнувајќи од 22 часот ќе започне првата фаза од терестичката дезинсекција на подрачјето на Општина Ранковце.

Се молат граѓаните кои одгледуваат пчели да ги превземат потребните заштитни мерки, односно затворање на кутиите со доволно вода за пиење на пчелите и непуштање 3-4 часа по третирањето на даденото подрачје – стои во соопштението издадено од Центар за јавно здравје Куманово.

Дезинсекцијата ќе трае се додека целосно не бидат исполнети задачите на терен.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.