Во Полска пронајден нацистички воз полн со злато (видео)

Сподели со своите пријатели

Двајца луѓе во Полска тврдат дека пронашле нацистички воз натоварен со злато и драгоцености кои, според локалната легенда исчезнале во Втората светска војна додека Германците бегале од советските сили.

Loading...

Марика Токарска, службеник во Балбажин, град на југозападот од Полска, во кој е наводно откриен возот, вели дека властите добиле дописи од адвокатска фирма која ги претставува двајцата пронаоѓачи, еден полски и еден германски државјанин, кои инсистирале на анонимност, а бараат 10% од вкупната вредност на сокриеното богатство во замена за откривање на неговата локација.

Токарска вели дека властите сериозно ја сфатиле нивната приказна и дека договориле состанок со пожарникари, полиција и други претставници на власта за да се договорат како да се извлече возот за кој се сомнева дека би можел да биде поврзан со експлозив.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.