Во оваа земја може да се живее од плачење по погреби

Сподели со своите пријатели

Професионалните кои плачат заработуваат за животот така што одат на погреби и плачат за лицата кои не ги ни познаваат, пренесува ББС.

Loading...

– Некои луѓе не знаат да плачат. Некои луѓе, кога ќе ги изгубат саканите, не знаат како истовремено да зборуваат и да плачат. Луѓето доаѓаат по мене да одам на погребите кои ги организираат за да плачам место нив, вели Ејми ДОкли, која себе си се нарекува „изведувач на работи на погреби“ (funeral contractor).

Таа наведува дека таа и жените кои работат работа како нејзината се вдовици.

 

 

– Откако ни починаа мажите, решивме да им помогнеме на оние кои не мжат да плачат, и тие да заплачат. Така, ако ние не сме таму, ним нема да им помине добро, тврди таа.

Додава дека некои погреби се големи, а не нормални.

Loading...

– Така да кога и да сме повикани и дојдеме и видиме колкав е погребот, врз основа на тоа ја одредуваме цената. Тоа е нормална работа. Сите еден ден ќе умреме, вели таа.


Leave a Reply