Во оваа село се забранети породувањата и погребите (ФОТО+ВИДЕО)


Ниеден жител на селото Мафи Дова во Гана не е роден во тоа место, затоа што породувањата и погребите, како и одгледувањето животни се три строго забранети активности.

За да се породат, жените одат во соседните села, често пеш, минувајќи големи растојанија под силни болки.

Loading...

Тие од селските старешини побарале да се укине оваа правило, но лидерите не сакале да ја менуваат воспоставената пракса.

Како што се додава, жените не смеат да се породат во селото, бидејќи тоа се смета за навреда на боговите.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *