Во Кокино се одржа обредно бдеење на изгрејсонцето

Сподели со своите пријатели

Во рамките на “Кумановско културно лето 2022”, во мегалитската опсерваторија Кокино се одржа обредно културно-уметничко чествување на изгрејсонцето и меѓународен поетски митинг „Бдеење на кокински мугри“.

Loading...

 

 

Манифестацијата традиционално е под покровителство на градоначалникот и Советот на Општина Куманово, а организирано од страна на Друштво на писатели-Куманово, Фондација за култура и спорт и НУ Музеј Куманово.

 


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Два нови ковид случаи во Куманово