Во Кина отворен најдолгиот стаклен мост во светот (фото)

Сподели со своите пријатели

Проѕирниот мост долг 300 метри, дело на израеллскиот архитект Хаима Дотан, поставен над 180 метри длабока провалија во геолошко-забавниот парк Чангжажиј, во централната кинеска провинција Хунан е пуштен во употреба.

Loading...

glass-bridge-1

Според реакциите на првите посетители, може да се заклучи дека шетањето по овој мост е само за храбрите. Имено, освен што се наоѓа на огромна височина, мостот има и благо лулање, што кај многумина предизвикува непријатно чувство.

glass-bridge

Изграден е од стаклени панели се дебелина од 24 милиметри, 25 пати посилно од обичното стакло, може да издржи тежина од 800 личности истовремено.

glass-bridge-3

Од овој мост според предвидувањата и проценките на инвеститорот ќе може да се реализира и популарниот банџи скок.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.