Во Гугл вработените ќе може да работат од дома до септември 2021 година

Сподели со своите пријатели

Американската компанија Гугл соопшти дека нејзините вработени ќе можат да работат од дома до септември 2021 година, објави Њујорк Тајмс.

Loading...

Компанијата исто така најави дека ќе ја тестира идејата за „флексибилна работна недела“ веднаш штом работниот процес се нормализира, изјави извршниот директор на компанијата Сундар Пицај.

Според таа идеја, кога епидемиолошката состојба ќе се смири и процесот на работа повторно ќе се нормализира, вработените ќе можат да работат во канцеларија три дена, а два од дома.

Златко Шумковски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *