Во Франција возовите се „тркаат“ со борбените авиони (видео)

Сподели со своите пријатели

Патниците на новата железничка линија во Франција доживеал да се тркаат со повеќенаменски борбен авион „рафал“.

За да ја прослават новата линија помеѓу Коноре и Сесон Севиња, француската железница добила друштво од воздухопловството на земјата, со повеќенаменски борбен ловец „рафал“ кој дел од патот го следеше возот полн со патници на новата линија.

И покрај фактот дека во Франција функционира една од најбрзите железници во светот, чии нови возови често надминуваат брзина од 300 километри на час, ова никако не е случај воз кој се движи со брзина на млазен авион, туку млазен авион се движи споро како возот.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.