Во Франција овој остров е продаден за четири милијарди евра (фото)

Сподели со своите пријатели

Островот Боедик во Атлантскиот Океан, во францускиот департман Морибан со пворшина од седум хектари е продаден за неверојатни четири милијарди евра.

Loading...

Новиот сопственик на островот, на кој се наоѓа куќа со околна површина од 900 квадратни метри е бизнисмен од Лион, Кристиан Латуш, кој е сопственик на компанијата Fiducial во која се вработени 70.000 лица ширум светот.

capture-20140314-151355

Островот е на продажба уште до 2013 година, кога безживотното тело на претходниот сопственик, адвокатот Оливер Марзнер е најдено во водите покрај брегот на оваа приавтно царство.

golfe-du-morbihan.decouvrez-photos-et-video-de-lile-boedic-mise-en-vente-par-me-metzner_3

Адвокатот во 2010 година островот го купил за 2,5 милијарди евра.

На сотровот има вила, помошна куќа и капела која е преуредена во салон за слушање музика.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.