Во едната несреќа го изгубила видот, а во другата и се вратил (видео)

Сподели со своите пријатели

По сообраќајната несреќа една жена од Флорида го изгубила видот, а со години подоцна откако доживеала нова сообраќајна несреќа повторно прогледала.

Мери Ен Франко го повредила р’бетот во сообраќајка во 1995 година и ослепела. Повеќе од 21 година живеела во мрак, а кога во април оваа година повторно го повредила р’бетот паднала во својата куќа го повредила и вратот и била итно оперирана.

Меѓутоа, кога се разбудила по операцијата ги отворила очите и сфатила дека повторно и работи видот.

Интересн факт е што пред да ослепе била далтонист, а сега ги гледа сите бои.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.