Во Центарот за култура започнува „Фестивал на тркала“ – Недела на балкански филмови (видео)

Сподели со своите пријатели

Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово, следната среда, односно 28-ми и 29-ти октомври, ќе биде домаќин на филмскиот „Фестивал на тркала – Недела на балкански филмови“.

Loading...

На програмата ќе имате можност да погледнете неколку филмови од регионот, а фестивалот најприв во среда во 17 часот ќе биде отворен со Филмска работилница, на која предавач ќе биде фотографот Коста Дупчинов, кој ќе говори на темата: Преку кастинг до улога во филм.

Веднаш по завршување на работилницата во 18 часот ќе може да се проследи бугарскиот филм „Sneakers“, а истата вечер на програмата од 20 часот ќе биде филмот „Kotlovina“ од Хрватска.

Веќе во четврток, на 29-ти е се посвети внимание и на најмладата публика, така што со почеток во 11:30 часот ќе се одржи проекција на анимираниот филм за деца „Knight Rusty“.

Истиот ден со почеток од 18 часот на програмата ќе биде грчкиот филмот „Xenia“, а веднаш потоа од 20 часот ќе се емитува филмот „Femrat “ на албански јазик.

Влезот за сите проекции во давата дена од филмскиот фестивал ќе биде слободен, а во продолжение погледнете ги официјалните трејлери за сите филмови.

Бугарскиот филм „Sneakers“

Loading...

Хрватскиот филм „Kotlovina“

Детскиот анимиран филм „Knight Rusty“

Грчкиот филм „Xenia“

 

Филмот на албански јазик „Femrat“

Loading...


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.