Внимание: Оваа порно апликација прави тајни слики и ги уценува корисниците

Сподели со своите пријатели

Експертите предупредуваат на вирусна апликација за Андроид телефоните која во тајност ги фотографира своите корисници за да подоцна може да ги уценува. Оваа измама ја открила американската безбедносна коммпанија „ Zscaler “.

Loading...

Апликацијата „ Adult Player “ се претставува како порнографска апликација, но всушност на измама ги фотографира кориснциите со ниваната камера и потоа би го заклучила мобилниот уред и од сопственикот бара 500 долари за отклучување, а парите бара да ги уплатат преку PayPal.

Апликацијата не била достапна на „ Google Play “, туку се инсталирала директно преку сајт. „ Intel Security“ во август изјави дека бројот на такви апликации се зголеил за 127% од 2014 година.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.