27.08.2017 13:55

ВНИМАНИЕ: Ова никако не смеете да го правите во 2 часот попладне


Луѓето обично се делат на ранобудници и оние кои сакат да сотанат долго будни ноќе.

Меѓутоа, научниците утврдиле дека и едните и другите делат ист пробле, а тоа е криза за спиење која доаѓа по 2 часот попладне. За тоа е виновен нашиот циркадијален ритам, биолошки механизам кој ги регулира хормоните во мозокот.

Со недостаток на енергија, експертите сметаат дека, во 14 часот попладне ни паѓа и спободноста за добра проценка.

Затоа не треба во тоа време да закажувате витално важни состаноци ниту да донесувате клучни улоги.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments