Влегоа во напуштено учлиште кое всушност е регрутен центар за терористи (видео)

Сподели со своите пријатели

Група момчила тргнала да го истражува напуштеното училиште „Jameah Islameah“ која се наоѓа во источниот дел на Сасекс. За оваа место кружат пригазни дека е регрутен центар за терористи.

При својата тура низ напуштените простории во училиштето, момчињата долше до заклучок дека оваа место и натмау се користи.

 

Loading...
Rebel fighters from the “Al-Mujahedin The Falcons of Islam” brigade looks at a map as they prepare an operation to “liberate” an area controlled by Syrian government forces in the northern city of Aleppo on April 7, 2014., Image: 189823189, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

 

Својата прошетка низ училиштето ја снимиле, но на момент морале да престанат затоа што се појавиле некои луѓе кои баш и не биле воодушевени што ги гледаат таму. Некои момчиња биле исфрлени од училиштето, но еден со својот брат успеал да влезе подлабокот во внатрешноста на зградата.

Момчето снимило се и цел време зборува дека се она што го гледа околу себе го плаши, затоа што е очигледно на место на кое се случува нешто сомнително.

 

 

Со објективот на кемрата успеал да забележи просторија во која се молат муслимани, соба во која се наоѓаат душеци каде нкој на нив спие, но и талба на која пишува Алах.

Кога двете момчиња слушнале гласови кои им се приближуваат морале да избегаат од тоа место. За среќа успеале да се извлечат неповредени.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.