Владата побара, Пендаровски одлучи: Вонредна состојба уште 14 дена

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски прогласи вонредна состојба во траење од 14 дена, откако утринава Владата тоа го побарала.

Ова е четврта вонредна состојба која ја прогласува претседателот Пендаровски, со цел полесно справување со коронавирусот.

Loading...

„Имајќи го ве предвид последниот развој на настаните и зголемениот број на заразени и починати лица во текот на денешниот ден, ќе донесам одлука за прогласување на нови 14 дена вонредна состојба која ќе започне да тече од утре“, изјави Пендаровски.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *