14.08.2019 01:54

Владата им препорача на локалните самоуправи да го остранат Сонцето на Вергина

Facebook Twitter Google+

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата со која се препорачува на единиците на локална самоуправа да го остранат Сонцето на Вергина од сите јавни места и јавна употреба.

– На денешната седница беше разгледана и усвоена информацијата за имплементација на член 8 став (3) од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните. Владата им препорача на единиците на локалната самоуправа да ја почитуваат обврската од член 8 став (3)  од Конечната спогодба за решавање на разликите опишани во резолуциите 817 (1993) и 845 (1993) на Советот за безбедност на ОН за престанување на важноста на Привремената спогодба од 1995 и за воспоставување на стратешко партнерство меѓу страните и да пристапат кон отстранување на симболот на Сонцето на Вергина од сите јавни места и јавна употреба, стои во соопштението на прес службата на Владата.

loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments