Владата го одобри Општиот протокол за организирање спортски натпревари во услови на пандемија од КОВИД-19

Сподели со своите пријатели

– На денешната седница Владата ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести да го одобри Општиот протокол за организирање на спортски натпревари во услови на пандемија со Ковид-19.

Loading...

Целта на протоколот, како што информира владината прес-служба, е спречување на ширење на коронавирусот меѓу спортисти, спортски работници, службени лица и сите останати лица вклучени во одигрување и организација на натпреварите.

Славица Стефановска


Leave a Reply