Вкупно 62 кумановци заразени со грип изминатата недела

Сподели со своите пријатели

Вкупно 62 лица од Куманово се регистрирани како новозаболени случаи од грип само во текот на изинатата недела, односно периодото од 14-ти до 20-ти март, информираат од Центарот за јавно здравје Куманово.

Најголем дел од регистрираните случани е во старосната група од 15 до 64 години каде има егистрирано 41 случај, што пред се се должи и на широкиот распон на години кои ги опфаќа групата. Најмалку заболени и во групата до 4 години и тоа само новорегеистрирани, исто колку и во старосната група над 65 години. Нешто повеќе се лицата од 5 до 14-годишна воздраст каде се регистрирани вкупно 15 случаи.

Инаку треба да се напомене дека бројката на новозаразени жени постојано е во опаѓање.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.