Високи казни за берење кокичиња на турската планина Спил

Сподели со своите пријатели

За откинато кокиче на планината Спил, инаку национален парк во Турција, отсега ќе треба да плати над 11.000 евра, објави приватната телевизија Си-Ен-Ен Турк.

Loading...

Паричната казна, според новите закони, изнесува 73.747 турски лири (11.126 евра).

Кокичињата се ендемско растение на таа планина во округот Маниса, западна Турција.

Тие веќе почнаа да се појавуваат од под снегот, како предвесник на пролетта.


Leave a Reply