Виена нема море, но има „Куќа на морето“ (ФОТО+ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Аквариумот се вика „Куќа на морето“, се наоѓаво Виена, исполнет е со морска вода, а посетителите во подводнио свет уживаат минувајќи низ многубројни тунели.

 

Loading...

 

Ова неверојатно место има и два панорамски лифта како и видиковец на 10. кат, од каде се пружа поглед на престолнината на Австрија.

 

 

Се рабори за стар аквариум која е дополнет, а тие дополнителни работи чинеле шест милиони евра.

Тоа и не е толку голема сума, со оглед дека авакриумот има 4.000 квадратни метри простор, а посетителите можат да видат повеќе од 10.000 морски видови, како и растителен свет.

 

Loading...

 

И тоа не е се.

Аквариумот се наоѓа во преубавата градина во која можете да видите и некои животни, кои слободно се движат – на пример мајмуни.

 

 

Исто така, градината има и најголема збирка на рептили во Европа – околу 3.000 пајаци, гуштери и змии.

 

 

Аквариумот е отворен секој ден од 9 до 18 часот, а цената на влезницата е од 5 евра за деца до 18 евра за возрасни.

https://youtu.be/_1IiSv87Hq0

Loading...

Leave a Reply