Виена ги продолжи построгите мерки за коронавирусот

Сподели со своите пријатели

Властите на Виена ги продолжија построгите мерки за коронавирусот до 23 октомври, па маските остануваат задолжителни во јавниот превоз.

Loading...

Додека во остатокот од Австрија маските „паднаа“, во главниот град остануваат на сила построгите мерки за корона.

Тие предвидуваат обврска за носење FFP2 маски во јавниот превоз, како и во затворени простори на железничките станици, аеродромите…

Оваа мерка, сепак, е неразбирлива, бидејќи штом возот или автобусот ќе излезат од границите на Виена, патниците можат да ги симнат маските, бидејќи обврската престанува да важи.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Борел: Апелираме Иран да ги овозможи граѓанските права

Исто така, маските мора да се носат во аптеките.

Се применуваат построги мерки и во домовите за стари лица и во домовите за стари лица.

Посетителите мора да имаат негативен ПЦР тест, не постар од 48 часа, со обврска да носат маски.

Оваа мерка важи и за бањите и болниците. Вработените во болниците и домовите за стари лица и старите лица исто така мора да имаат негативен ПЦР тест најмалку два пати неделно.

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Аризона го враќа законот за абортус од 19 век