Ви пречи мирисот од правосмукалката? Еве интересно решение за проблемот!

Сподели со своите пријатели

Можеби изгледа лудо, но може да помогне состојката што се користи при правењето торта, а тоа е цимет.

Неговиот сладок мирис ќе покрие дел од непријатни мириси. Едноставно треба да се смести во кесата на правосмукалката или да се вакумира со цевката.

Loading...

Друг начин да се спречат мирисите е да ставите неколку капки од посакуваното есенцијално масло на вата, а потоа едноставно ставете ја во кесата на правосмукалката.

Покрај есенцијалните масла, во кесата може да се стави и лажица сода бикарбона, што ќе му спротивстави на мирисите, но ќе ја апсорбира целата влага и прашина.

За подобар вакуум на подот, исто така е важно да се обрне внимание на методот на вакумирање.

Поточно, експертите велат дека напред и назад не е среќна опција.

Треба да се вшмукува во редови од едната страна на ѕидот до другата. На овој начин нема да остане прашина зад правосмукалката.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *