ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ: Лекарите му дале 15 пива и му го спасиле животот

Сподели со своите пријатели

Виетнамски лекари спасиле живот на човек кој умирал од труење со алкохол, така што му дале 15 лименки пиво.

Нгујен Ван Нат бил префрлен во болницата во провинцијата Кванг Три на 25 декември минатата година откако се онесвестил со 1.000 пати поголема количина метанол во својот организам од безбедната.

Loading...

Лекарит есо трансфузија му додавале по лименка пиво на секој час во телото за да го огрнаичат метанолот кој го преработувал неговиот црн дроб. Благодарение на тоа, лекарите му го спасиле животот.

Метанолот, познат и како метил-алкохол е опасен вид на алкохол. Многу е отровен и количество од 30 милилитри може да предизвика трајно слепило или да го усмрти човкот.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *