Велигденска честитка од градоначалникот Максим Димитриевски

Сподели со своите пријатели

На сите православни христијани им го честитам големиот празник Воскресение Христово – Велигден. Ви поскаувам Велигденските празници да ги поминете во благодет, исполнети со здравје, љубов и спокој, разбирање и едниство.

Овој голем христијански празник е можност да ја искажеме нашата љубов, да ја зајакнеме нашата толеранција, да го зачуваме и негуваме нашиот мултиетнички и културен идентитет и да продолжиме напред чекорејќи по патот на мирот и добрината – праведно, чесно и одговорно.

Loading...

Почитувани сограѓани, на овој благословен ден Ви посакувам со верба во срцата да се посветите на восхитување на вистинските вредности и меѓусебната бескрајна почит.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *