Вчерашниот ветер корнел жици и го остави половина Куманово без електрична енергија

Сподели со своите пријатели

Во текот на вчерашниот ден на телефонскиот број во Регионалниот центар за управување со кризи било пријавено дека на улицата „Осоговска“ број 5 имало три паднати жици на патот.

Од страна на диспечерите во РЦУК веднаш биле известени во Трафостаница Куманово и Х.Центарот во Скопје за понатамошно постапување и санирање. Дефекти биле регистрирани во Старо Нагоричане, Драгоманце, Никуљане и Коинце. Електрична енергија немало и во ПЦ Табановце каде немало струја во кампот од 14:15 часот, а дефектот бил отстранет дури во 20:10 часот.

Во 19:30 часот во РЦУК било пријавено дека без електрична енергија се и неколку села во кумановско-липковскиот регион, и тоа: Матејче, Никуштак и Виштица, како и селата Опае, Ваксинце, Лојане, Бабин Дол и. Доброшане.

Засега нема информации дали овие дефекти се санирани во текот на ноќта.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.