Вакцинацијата против коронавирус во Бугарија ќе биде бесплатна и на доброволна основа

Сподели со своите пријатели

Бугарија денеска го објави планот за вакцинирање на населението против коронавирус, а официјална Софија соопшти декаа вакцината ќе биде бесплатна.

Loading...

– Први кои ќе ја примат вакцината се лекари, медицински сестри, стоматолози и фармацевти, рече министерот за здравство Констандин Ангелов.

По нив, вакцината ќе им биде дадена на наставници, луѓе во домови за стари лица и работници на фарми со визони, по што ќе следат социјални работници и лица над 65 години.

– Секој Бугарин кој сака да се вакцинира ќе има можност да го стори тоа бесплатно, додаде Ангелов.

Сања Костовска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *