Вака изгледа шунка од 4.100 евра (фото)

Сподели со своите пријатели

Најскапата шунка на светот се нарекува хуелва и неодамна нејзината цента достигна 4.100 евра по парче, а човекот кој ја произведува е Каталонецот Едвардо Донато од Кортагина.

Едвардо веќе 26 години успешно произведува шунка која ја парви од единствена сорта на свињи по име иберијски јабуго, вид кој веќе долго е пред истребување.

Тој годишно успева да продаде околу 80 парчиња шунка од сортата која во овој момент брои нешто повеќе од 100 грла низ целиот свет.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.