Утрински трик 30-30-30: Погледнете што му прави на вашето тело! Ќе бидете како препородени!

Сподели со своите пријатели

Не можете да го поминете денот без три или повеќе шољи кафе, а сега е време да го пронајдете новиот извор на утринска енергија. Уште утре пробајте во овој едноставен трик од 3 пати по 30 секунди – ви гарантираме дека ќе се воодушеви и ќе стане составен дел од вашата секојдневна утринска рутина.

По што ќе завршите со утринското туширање, пред да излезете од туш кабината направете го овој хидротерапевтски трик.

1. Наместете го тушот на ладно (колку што вашето тело може да поднесе) и поливајте се со ладна вода 30 секунди. На почетокот ќе ви биде навистина непријатно, но за 5-6 секунди вашето тело ќе се навикне.

2. Потоа наместете го тушот на малку потопла вода и поливајте се со неа 30 секунди. Врелата вода ги проширува капиларите, ја подобрува циркулацијата и со тоа го стимулира целото тело.

3. За крај, ставете го потворно тушот на ладна вода и поливајте се 30 секунди. Не само што ќе бидете целосно будни и спремни за предизвиците на новиот ден, туку оваа метода ќе ви помогне да бидете под помал стрес, ќе го зајакне вашиот имунитет, ќе ја зголеми способноста на организмот за согорување на маснотиите и ќе ви ги подобри расположението.

Очекуваме ваши коментари за тоа како поминала првата утринска хидротерапија.

(tocka.com.mk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.