Утре промоција на документарен филм за црквите во кумановско

Сподели со своите пријатели

Во Занаетчискиот дом во Куманово утре со почеток во 12 часот ќе се одржи промоција на документарниот филм „Неколку цркви од Кумановско со царски двери во резба“.

Loading...

Станува збор за авторско дело на Валентина Андреиќ – виш кустос историчар на уметност.

Настанот е поддржан од Музеј Куманово и Министерството за култура.

Никола Ивановски


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Уште еден кумановец наседна на измамата за огревни дрва