Утре неработен ден за припадниците на бошњачката заедница

Сподели со своите пријатели

Како што информираат од Министерството за труд и социјална политика, Согласно Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) утре, 28ми септември е неработен ден за сите припадници на босанската заедница во државата, затоа што се одбележува националниот ден на Бошњаците.

Loading...

Следниот неработен ден за сите жители на Република Македонија е 11-ти октомври (недела), Ден на народното востание, односно 12 октомври (понеделник).


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.