Утре дератизација на подрачјето на Општина Куманово

Сподели со своите пријатели

Утре, 06.07.2016, среда  ќе се врши дератизација, односно третирање против глувци на територија на Општина Куманово.

Третманот ќе се изврши со постваување на мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациона мрежа, а ќе бидат опфатени и отворите што служат за собирање на атмосферската вода. Во случај третманот  да не се изврши поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден. Препаратот што ќе се користи спаѓа во група на антикоагуланти и ќе биде во облик на парафински блок, информираат од Општина Куманово.

Се предупредуваат граѓаните да не се движат во близина на поставените мамци , а во случај на наоѓање на родентицидот на отворено, да не го допираат.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.