Успехот е во обидите, а не во победите: Најголеми животни лекции од познат психолог

Сподели со своите пријатели

Да се ​​живее со полни бели дробови, без жалење за пропуштеното и каење за стореното, пред сè мора да се разбере животот, тврди психологот Хал Урбан.

Loading...

Познатиот психолог и говорник напишал седум книги со акцент на добриот карактер.

Во книгата „Најголемите животни лекции“, тој се обиде да ја објасни тајната на посреќниот и поисполнет живот.

Раѓањето и смртта не се наш избор, но животот е токму прашање на избор, а не случајност.

 

 

Ние избираме сопствен животен пат, сами си ја создаваме иднината со одлуки и навики.

Loading...

Избираме пријатели, занимање и политичка припадност. Ние одлучуваме каде ќе живееме и каква музика ќе слушаме. Но, можеме да влијаеме и на животот на други начини.

Ценете го она што го имате и бидете благодарни за тоа

Наместо да тагувате затоа што немате нешто, бидете благодарни за она што го имате. Вежбајте благодарност и тоа ќе стане ваш животен став. Научете да го цените она што го имате, за да ја откриете тајната на исполнетиот живот.

 

 

Нов став за посреќен живот

Луѓето со позитивен став секогаш го очекуваат најдоброто, додека оние со негативен начин на размислување го очекуваат најлошото сценарио. Нивните очекувања главно се исполнети. Ако сакате да го промените вашиот живот, променете го вашиот став.

Loading...

Успехот не се мери со бројки

Парите не можат да купат среќа или успех. Успехот е во обидите, а не во победите. Успешните луѓе гледаат на животот како мрежа на можности и секогаш го истражуваат одново и одново.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

 

 

Хроничното страдање е личен избор

|ивотот не е филм направен според нашето сценарио. Сепак, тоа е училиште што треба да го завршиме, на полесен или поболен начин, мора да ги научиме најважните животни лекции. Болката е неизбежна, но хроничното страдање е ваш личен избор.

Добрите навики се клучот за успехот

Loading...

Успешните луѓе се разликуваат од неуспешните пред се по своите навики. Само со силата на волјата ретко успеваме да се ослободиме од лошите навики. Многу е поефикасно да ги замените лошите навики со позитивен модел.

 

 

Одам таму каде што сè е по мое

Денес, вие сте таа личност што сте поради одлуките што сте ги донеле вчера. Во спротивно, нашите одлуки можат да го променат вашиот живот или начин на живот, така што поефикасно ќе се справувате со ситуациите и луѓето, вели др. Урбанистички.

Loading...

Ние сами одлучуваме како ќе се справиме со неволјите. Можеме да си дозволиме да бидеме скршени и да се сожалуваме, и да најдеме во себе извор на нова сила и да го искористиме најдоброто од животот.

Ние сами одлучуваме колку ќе научиме и што ќе станеме. Учењето може да биде непријатна обврска или можност да се изгради подобро јас. Можеме ширум да ги заклучиме или отвориме нашите умови, и зависи од тоа дали ќе стагнираме или ќе се развиваме.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

Можеме да дозволиме околностите и луѓето да влијаат врз она што стануваме или можеме да избереме насока и цели.

Со силна желба и волја, можете да промените сè ако сте свесни дека секогаш имате избор. Кога ќе го пронајдете патот, држете се до тоа. Живејте го животот во потполност и уживајте во секој момент.

 

Loading...

 

Со силна мотивација, пречките не се непремостливи

Да живееш без цел е како да патуваш без дестинација. Мотивираните луѓе точно знаат што сакаат и си поставуваат цели. Успешните луѓе, без оглед на препреките, секогаш знаат каде одат. Без разлика дали е голем или мал, секој успех беше пред се и цел што ја исполнивте благодарение на мотивацијата.

Залудно е да се надеваме на успех без работа

Loading...

Со напорна работа стануваме свесни за сопствените способности и откриваме што можеме да сториме ако ги користиме нашите таленти. Успехот мора да се заработи со работа, но бидете трпеливи затоа што не се постигнува преку ноќ.

 

 

Свртете го неуспехот во успех

Неуспесите се дел од животот, но губитниците се дават во нив, а успешните излегуваат помудри и посилни. Пронајдете сила да прифатите неуспех и научете од него лекција што ќе ви помогне на патот кон успехот.

Loading...

Колку повеќе давате, толку повеќе ќе добиете

Љубезноста не чини ништо, и со тоа постигнуваме многу. Обидете се да најдете добро кај луѓето. Наместо да критикувате, пофалете го соговорникот, кажете нешто убаво. Затоа што колку повеќе давате, толку повеќе ќе добиете за возврат.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Германец поради документи признал 24 деца: „Лапнал“ 1,5 милиони евра и нема да биде казнет

 

 

Loading...

Успешните луѓе не губат време, тие го создаваат

Времето е неповратно и незаменливо. Да се ​​троши време значи да се троши живот, и да се управува со време значи да се управува со живот. Времето е можност, затоа искористете го на најдобар начин. Така работат победниците.

Работа и жртва или безгрижен живот? Учење или забава, заштеда или трошење на излети, повеќе слободно време или повеќе работа? Ако донесете правилна одлука и таквиот модел на размислување стане навика, ќе направите голем чекор на патот кон успехот и среќата.

 

 

Искреноста е најдобрата политика

Што и да правите, нема да бидете среќни ако не сте искрени. Лагата е како рак, во почетокот изгледа мала и безопасна, но ако не ја искорените веднаш, ќе излезе од контрола и ќе ве спречи да бидете личноста што би сакале да бидете.

 

 

Направете добро секогаш кога можете и доброто ќе ви се врати

Најважно во животот е да се биде добра личност. Ова е многу важно за духовното здравје. Веднаш штом почувствувате искра на омраза, изгаснете ја додека не се запалила. Поттикнете ги позитивните емоции, сакајте ги луѓето, животните и природата. Прави добро секогаш кога можеш.