Уште колку километри можете да поминете по вклучување на сијаличката за резерва на горивото?

Сподели со своите пријатели

Сите барем еднаш сме го доживеале ова сценарио:  среќно и задоволно се возиме без било какви грижи, кога наеднаш се вклучува ламба за резерва на горивото во автомобилот. Во момент почнува да ве облева студена пот и низ главата ви поминуваат најлошите сценарија дека возилото ќе застане среде најгустиот сообраќаен метеж.

Loading...

Меѓутоа, имаме добри вести за вас. Немојте да кревате паника кога во автомобилот ќе се вклучи ламбичка која ве предупредува дека е крајно време да го наполните резервоарот. Проценувајќи според податоците од  “Your Mechanic” голем број возила имаат во резерва повеќе гориво од што се очекува, сосема доволно за да стигнете до прва бензинска постојка.

10 златни правила кои штедат пари и гориво

Пред вас е пописот на најиздржливите модели на автомобили и колку далеку со нив можете да дотерате откако ќе се вклучи ламбичката за резерва на горивото.

Ford F-150 – 48 до 128 км

Tojota Kamri – 104 до 146 км

Tojota Korola – 96 до 135 км

Honda Akord – 112 до – 149 км

Loading...

Honda CR-V – 99 до125 км

Honda Sivik – 94 до 128 км

Ford Fusion – 56 до 128 км

Ford Escape – 56 до 128 км

Tojota RAV4 – 91 до 119 км

Nissan Rogue – 125 до 159 км

Hjundai Elantra – 48 км

Ford Eksplorer – 56 до 128 км

Loading...

Ford Fokus – 56 до 128 км

Hjundai Sonata – 48 км

Jeep Cherokee – 106 до 149 км

Nissan Sentra – 96 до 128 км

Jeep Wrangler – 75 до 93км

Jeep Grand Cherokee – 106 до 144 км

Tojota Takoma – 101 до 120 км

Kia Optima – 48 км

Loading...

Tojota Highlander – 83 до 115 км

Kia Soul – 48 км

Toyota Sienna – 86 до 120 км

Nissan Versa – 128 до 167 км

Volkswagen Jetta – 91 до 136 км

Honda Pilot – 72 до 99 км

Loading...

Ford Mustang – 56 до 128 км

Tojota Tundra – 96 до 115 км

Tojota Prius – 122 do 130 км

Hjundai Santa Fe – 64 км

Kia Sorento – 64 км

Loading...

Ford Transit – 56 до 128 км

Mazda 3 – 111 до 151 км

Mazda CX-5 – 107 до 146 км

Експертите предупредуваат дека не треба да се оди во крајност и максимално да се тестира издржливоста на автомобилот  кога ќе свене ламбичката за резервоар. Наместо тоа, искористете можност и што е можни побарајте најблиска бензинска постојка за да непречено можете да го продолжите вашето патување.