Уште еден Србин на Косово во голема опасност, тврдат албанските медиуми

Сподели со своите пријатели

Само ден по убиството на Оливер Ивановиќ, еден косовски портал објави дека уште еден српски политичар во јужниот дел на српската покраина е во животна опасност.

Како што пишува порталот Indeksonline, нивниот извор од косовските разузнавачки кругови им јавил дека животот на Братислав Николиќ е во голема опасност, наведува Espreso.rs.

За заканите, за кои порталот вели дека се сериозни, запознаена е и Косовската разузнавачка служба.

Денеска ќе биде погребан Оливер Ивановиќ

Loading...

Николиќ инаку е градоначалник на Штрпец од јануари 2010. година. Политичката кариера од СПС преку Спрската либерална партија го носи до СНС.

На пошироката јавност Никоиќ е особено познат по колективното зачленување на граѓаните на Штрпец во СНС, кога во септември 2015. година околу 3.000 жители на таа ооштина се зачлениле во оваа партија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.