Униформите на полицијата станаа двојазични (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Униформите на полицијата и службените возила добија двојазични амблеми, односно освен на македонски истите се испишани и на албански јазик.

Loading...

 

 

Со промената на социјалните мрежи се пофали првиот вицепремиер Артан Груби, кој тоа го опиша како „уште една успешно завршена мисија, како што ветивме“.

 

 

Loading...

– Веќе се спроведуваат во пракса измените на Уредбата за употреба на албанскиот јазик во полициските униформи и нивните симболи кои ги усвоивме претходно на владина седница, напиша Груби.

 

 

Инаку двојазичните униформи се резултат на Законот за употреба на јазиците, кој што предвидува, во главниот град Скопје и во другите општини каде што живеат најмалку 20 отсто граѓани од заедниците ознаките да бидат двојазични.