Уметничка галерија: Отварање на самостојна изложба на Дејан Божиновски

Сподели со своите пријатели

Во лапидариумот на Н.У Музеј Куманово, во среда /16 септември/ ќе биде отворено второто по ред ликовно претставување на Дејан Божиновски, тематски заокружено под наслов ” Интерфејс “.

Loading...

Самостојната изложба на Божиновски опфаќа дванаесет мега портрети кои ќе бидат изложени надвор од галерискиот (затворен) простор во Лапидариумот на т.н. Стар Музеј.

Дејан Божиновски – Коска е роден во Куманово. Во 2009 година дипломирал на катедрата за ликовна уметност при Факултетот за ликовна уметност во класата на Проф. Јован Шумковски.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.