УХМР за денес и утре го вклучи жолтиот метео аларм

Сподели со своите пријатели

Управата за хидрометеоролошки работи го вклучи жолтиот метео аларм поради високите температури кои се предвидени за денешниот и утрешниот ден.

Топлотниот бран ќе ја зафати територијата на целата држава, а за денес се предвидени температури до 32 степени, исто колку и за текот на утрешниот ден. Утре во вечерните часови ќе настапи заоблалчување кое во среда ќе ги намали температурите за околу 10 степени целзиусови.

Вклучувањето на метео алармот предвидува да се превземат акциите од Здравствениот акционен план за фаза 1.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.