УХМР: Невремето се приближува кон Куманово

Сподели со своите пријатели

Нестабилната маса од Скопската Котлина и централните делови од земјава се движи кон североисток, така што наскоро ќе ги зафати Куманово, Овчеполието, Градско и Кавадарци. Локално ќе има невреме со пороен дожд, електрични празнења, засилен ветер и локална појава на град.

Како што информираат од Управата за хидрометеоролошки работи, оваа маса ќе продолжи да се движи и понатаму кон исток.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *