Убиец на шумите – ова е монструозна машина за сечење дрвја (видео)

Сподели со своите пријатели

Машината за сечење стебла „ EcoLog 590D“ со неверојатна брзина минува низ шумата сечејќи се пред себе.

Loading...

„EcoLog 590D“ е машина која за помалку од минутка го сече стеблото и веднаш поминува на друго.

На видеото кое се појави на интернет се гледа како за неколку минути од стеблото останува само коренот.

Дрвото за секунди е одсечено, по што се поставува во хоризонтална положба и од него со неверојатна брзина остануваат само трупци.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.