Убавината не е гаранција за среќа и љубов

Сподели со своите пријатели

И покрај верувањето старо со години дека убавите луѓе полесно минуваат се во животот, изгледа дека на љубовниот план не им цветаат рози.

Loading...

Студијата спроведена на универзитетот Харвард заклучи дека луѓето кои се сметаат за надпросечни убави, имаат тенденција потешко да остваруваат успешни и долготрајни врски.

Лидерот на истражувањето објасни дека на убавите луѓе полесно влегуваат во врска затоа што им е потешко да најдат партнер, но и ретко кои остануваат во врска затоа што имаат повеќе „закани однадвор“.

Поточно, таа открила дека привлечните луѓе едноставно имаат повеќе избори, така што им било тешко да се скрасат само со една личност.

При спроведувањето на ова истражување, тие заклучиле дека истото било случај со славните и обичните луѓе затоа што оние кои се сметале за помалку привлечни биле во подолги врски или брак, а оние поубави биле поавантуристички или сами.


Leave a Reply