Twitter Blue доаѓа на Android за 11 долари месечно

Сподели со своите пријатели

Твитер им го претстави Twitter Blue на корисниците на Android еден месец откако услугата беше повторно лансирана на апликацијата iOS на платформата.

Loading...

Како што се гледа на ажурираната страница за помош на Twitter за Twitter Blue, корисниците на Android сега можат да купат месечна претплата за 11 долари – иста цена како и корисниците на iOS.

Услугата во моментов е сè уште ограничена на корисници во САД, Велика Британија, Канада, Австралија, Нов Зеланд и Јапонија.

Покрај тоа што на корисниците им дава сино „проверено“ штиклирање, претплатата на Twitter Blue моментално им дава на корисниците пристап до можноста за уредување твитови, поставување подолги видеа од 1080p и пристап до режимот на читач.

Дополнителни функции како прикажување помалку реклами од оние кои не се претплатници и приоритет на твитови од потврдени корисници се наведени како „наскоро“.

Додека претплатата на Twitter Blue за веб-корисниците чини 8 долари месечно (или годишна претплата од 84 долари), Twitter наплаќа премија од 3 долари за регистрирање на Android за да ја надомести провизијата на Google – истата премиум корисниците ја плаќаат кога се претплатат преку iOS.