Твитер го смени фонтот

Сподели со своите пријатели

Промената е мала – Twitter одеднаш не се префрли на сериф фонт или нешто слично.

Loading...

Не е јасно зошто Twitter го смени фонтот, а компанијата не одговори веднаш на барањето за коментар.

И компанијата не објави ништо на @TwitterSupport, каде што сподели многу неодамнешни ажурирања на производи.

Сепак, некои шпекулираа дека Твитер го сменил фонтот за полесно да се забележат имитаторите.

Моли Вајт, автор на Web3 is Going Just Super, забележа дека нулите се закосени, а исто така е полесно да се направи разлика помеѓу големи букви i и мали букви L, што значи дека сега можеби е потешко за лошите актери да изгледаат легитимно.