ТВ Телма ги објави имињата на загинатите лица во вчерашните поплави

Сподели со своите пријатели

Телевизија Телма доцна попладне ја објави листата на загинатите лица во вчерашните поплави во регионот на Скопје.

Иако се уште нема официјална потврда од МВР за имињата на загинатите, според Телма ТВ, ова се лицата кои вчера трагично ги загубија животите и тоа во скопско Арачиново, населбата Ченто, селото Стајковци и населбата Економија која помеѓу нас. Ченто и с. Арачиново.

Меѓу нив е спомнато и името на кумановчанката Жаклина Божиновска.

Ова е листата на настраданите:

-Бајрам Мустафа (роден 1949 г.) и Енес Мустафа (роден 2014 г.), Ченто, дедо и внук

-Катерина Митрова (родена 1933 г.) Ченто

-Славка Илиќ (родена 1956 г.) и Томислав Илиќ (роден 1950 г.) Ченто-Економија, маж и сопруга

-Ѓилмез Мухареми (родена 1940 г.) Ченто

-Мурат Саити (роден 1957 г.) Ченто

-Марина Велиновска (родена 1977 г.) и Јован Велиновски, Крива Паланка

-Земрије Синани (родена 1985 г.) Ченто

-Наде Илиевска (родена 1955 г.) Стајковци

-Блага Јовевска (родена 1941 г.) Смилковци

-Фуркан Фејзулаху (роден 1987 г.) Ченто

-Мирко Митковски (роден 1949 г.) и Сашо Митковски (роден 1971 г.) Црешево

-Ќазим Исени (роден 1933 г.) Ченто

-Љубица Димчевска (родена 1935 г.) Црешево

-Убавка Јовевска (родена 1965 г.) Стајковци

-Жаклина Божиновска (родена 1973 г.) Куманово

-Достана Димитриевска (родена 1974 г.) Тетово

Телма.мк


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.